سفارش تبلیغ
صبا ویژن

صفحه اصلی

ایمیل مطالب پروفایل مدیر رهبری طراح قالب

برچسب‌ها
ولایت فقیه
امام خامنه ای
دانلود کلیپ ولایت
ولایت
مومن
روزه خواری
سوالات ولایت فقیه شبهات رایج ولایت فقیه شبهات ولایت فقیه پاسخ
سیاسی-سخنرانی-فیلم
شب قدر
شبهات مشروعیت و ادله ولایت فقیه
شعر برای آقا
شهید دستغیب و آیت الله خامنه ای عکس عکس رهبر عکس نوجوانی رهبری ک
صوتی تصویری - دانلود کلیپ های رهبری&دانلود کلیپ&حمایت از رهبری&خ
عید فطر نماز جمعه رهبر انقلاب امامت ولی امر حلول ماه شوال
ما و اسرائیل
محاکمه سران فتنه
مداحی
نمادهای ماسونی . شیطان پرستی . آرم های شیطانی . بانکهای شیطانی
هاشمی&انتخابات90&انتخابات مجلس&فتنه&رفسنجانی
هم ولایتی
دانلود کلیپ صوتی استاد پناهیان &دانلود کلیپ ولایی&جریان تحمیلگری
دیالمه&خط امام&خط رهبری&
رهبر از نگاه مردم و شخصیت ها &علی استون&شان استون&ادواردو آنیلی&
رهبر&خامنه ای&امام خامنه ای&امریکا
امام خمینی (ره),امام خامنه ای,سخنرانی
امامت و ولایت
اهانت به قرآن
اهانت به قرآن مسیح اسلام
بی حرمتی حرمت شکنی روزه خواری سبز
پاسخ به شبهات - پاسخ به شبهات ولایت فقیه
ترور دانشمندان ایرانی دشمنی آمریکا
خبرگان&رهبری&آیت الله خامنه ای&بازتاب گسترده&
خودکشی هنرمند بازیگر زن آشپز باشی افسردگی مسمومیت
آئین ولایت مداری &استاد پناهیان &دانلود سخنرانی استاد پناهیان
آقا ، رهبر ، ولایت، امام خامنه ای،ولی فقیه، ولایت مطلقه، شعر در
آیت الله خامنه ای& استاد پناهیان& امام خمینی& دانلود سخنرانی است
آیت الله خامنه ای&دانلود کلیپ&نظر مراجع درباره آقا
اثبات ولایت فقیه دانلود فایل صوتی ولایت فقیه دانلود ولایت فقیه
استاد پناهیان تضعیف ولایت فقیه دانلود کلیپ تصویری از استاد پنا
استاد پناهیان دانلود کلیپ شبهات شبهه شعار ضد ولایت فقیه ضد
استاد پناهیان&بصیرت&مطهری&
استراتژی مهار دوجانبه استراتژی ویرانگری خلاق بی ثباتی منطقه ب
ولایت . ایران هراسی
ولایت فقیه - دلایل اصل ولایت فقیه - کیهان
کلیپ موبایل, امام خمینی, دانلود کلیپ


ارشیو مطالب


امکانات


پست 1889/ رایحه ماه رمضان

نویسنده :

موضوع :

نظر

رایحه ماه رمضان 1/746 کیلوبایت
دانلود کلیپ تصویری
مستقیم یا غیرمستقیم
رایحه ماه رمضان 2/631 کیلوبایت
دانلود کلیپ تصویری
مستقیم یا غیرمستقیم
رایحه ماه رمضان 3/549 کیلوبایت
دانلود کلیپ تصویری
مستقیم یا غیرمستقیم
رایحه ماه رمضان 4/703 کبلوبایت
دانلود کلیپ تصویری
مستقیم یاغیرمستقیم
شادی  روح امام و شهدا صلوات



برچسب‌ها:
 

یکشنبه 89/5/24

 

پست 1890/سخنرانی دکتر فیاض - نشست جنبش عدالتخواه - عدالت فردی

نویسنده :

موضوع :

نظر

6،7 مگابایت/ با فرمت wma
دانلود کلیپ صوتی
مدیافایر یا فورشیرد
16،1 مگابایت/با فرمت mp3
دانلود کلیپ صوتی غیرمستقیم
شادی  روح امام و شهدا صلوات
+ وقتی سخنان مشایی بنر می شود...کلیک کنید



برچسب‌ها:
 

یکشنبه 89/5/24

 

شورای هماهنگی فعالان سایبری انقلاب اسلامی

نویسنده :

موضوع :

نظر

منشور فعالیت شورای هماهنگی فعالان سایبری انقلاب اسلامی به تصویب رسید
در اولین روز از ماه مبارک رمضان، منشور فعالیت «شورای هماهنگی فعالان سایبری انقلاب اسلامی» به تصویب اعضاء رسید.
دبیر موقت این شورا اعلام کرد در چهارمین جلسه شورا در مورد مسائل گوناگونی تبادل نظر شد که منشور فعالیت شورا با رای قاطع اعضاء به تصویب رسید.
روح الله سیفیان در ادامه افزود: این منشور که در سه فصل و 17 ماده تنظیم شده است راهبرد و خط مشی شورا را مشخص خواهد کرد.
وی در توضیح اهداف مندرج در منشور نیز گفت: این شورا تلاش دارد با برگزاری هم اندیشی ها و کارگاه های آموزشی و اردوهای تربیتی و همچنین حمایت های معنوی اعضا از یکدیگر، سطح تکنیکی و محتوایی فعالان جوان انقلابی را هر چه بیشتر ارتقا بخشد.
دبیرموقت این شورا در پایان از تمامی فعالان سایبری حامی گفتمان انقلاب اسلامی دعوت کرد تا در صورت تمایل به همکاری و عضویت در کارگروههای تخصصی این شورا با رایانامه info@ccirca.ir ارتباط برقرار نمایند.
گفتنی است این شورا در 29 خرداد امسال اعلام موجودیت کرده بود؛ اسامی اعضای موسس این شورا که این منشور را به تصویب رسانده اند به قرار ذیل می باشد:
مهدی نیکخواه مدیر سایت بچه های قلم، محسن اردستانی مدیر سایت مبارز کلیپ،محمد رضا فصاحت مدیر سایت نورقدس جوان، حسین عسگری نماینده سایت خبری نقدنیوز، میثم نیلی  فعال حوزه سایبر ،  محمد حسن حیدری مدیر سایت روشنگری، منصور امینی مدیر سایت شهید آوینی، علی کریمی مدیر پایگاه وبلاگ نویسان ارزشی، میثم حسنی مدیر سایت دوئل،  علی فلاح مدیر شبکه اجتماعی ایرانیان نت ایران ، خانم فاطمه سادات موسوی مدیر جنبش وبلاگی غدیر، روح الله سیفیان فعال حوزه سایبر ، حسن میثمی فعال حوزه سایبر، امیر امید نژاد مدیر گروه دیده بان و ارتش سایبری لرستان،  محمدعلی محمدی فعال حوزه سایبر،  رضا فقیهی  نماینده سایت فور ویزیت و جهاد مجازی،



برچسب‌ها:
 

یکشنبه 89/5/24

 

ویژه ماه مبارک رمضان

نویسنده :

موضوع :

نظر



برچسب‌ها:
 

یکشنبه 89/5/24

 

رمضان یعنی گشودن سجاده بندگی

نویسنده :

موضوع :

نظر

 

رمضان یعنی تبلور «وَ نَفَخْتُ فِیهِ مِنْ رُوحِی» در کالبد خاکی انسان!
یعنی حلاوت وصلی دوباره با روح پاک عاشقی و شیدایی؛ یعنی گستردن دل در لحظات سبز مناجات به روی احساسات لطیف....
رمضان یعنی گشودن سجاده بندگی در خراب آباد فراق و هجران و یافتن ندای ملکوتی «اُدْعُونِی اَسْتَجِبْ لَکُمْ» رمضان یعنی پس از دویدن در سراب ها و یافتن تباهی ها؛ رسیدن به حلقه مفقود شده از مدار مهربانی و یافتن انعکاس ندای مستجاب شد? ما به سوی ما!

الهی... یا اَسْمَع السامِعین... رمضان آمد و من دوباره با کوله باری از نیاز آمده ام که جرعه ای از آغوش گرم مناجاتت را به دل نا آرامم بچشانی و تصویر شیرینی مقام وصال را به کام افکار و اعمالم نشان دهی... و من آمده ام تا مهمان لحظه های سبز بی خویشتن شوم تا از بلندای آسمان، این پنجر? هفت رنگ رؤیایی که بارگاه همیشه گسترده ملائک است، بال بگشایم و پر بسایم به مدار عشقت تا دور دست تکامل و عرفان!
مرا دریاب یا سَتَّار َالعُیُوب تا پهن دشت پیکرم که فرسوده از علف های هرز کوته بینی و کج نگری شده را با حضور سبز و روحانی ات بیامیزم!
قنوتم را ببین که نیازم را به نمایش می گذارد در آسمان آبی عظمت تو و از برهوت کلمات نجاتم ده که هیچ واژه ای گویای احساساتم نیست!
یا ربَّ النُور العَظیم ... در ماه آفتاب آفرینی مرا با نور خویش تجلی ده؛ در نور مهمان کن؛ با نور بیامیز؛ با نور متولد کن و با نور بمیران... یا نُورَ الْمُسْتَوْحِشینَ فِی الظُلَم...
التماس دعا



برچسب‌ها:
 

یکشنبه 89/5/24

 

شناخت ماه خدا

نویسنده :

موضوع :

نظر

نخستین کاری که باید در ارتباط با ((ماه مبارک)) انجام گیرد, بدست آوردن نگاه صحیح نسبت به آن می باشد, نگاهی برگرفته از آنچه که کتاب خدا و پیشوایان راستین الهی به انسان ارایه کرده اند. بدین ترتیب انسان مومن, در آغاز و پیش از انجام هرگونه رفتار و برخورد با این ماه, در تب و تاب به دست آوردن آگاهی از ((چیستی ماه رمضان)) و کسب معرفت لازم درباره مقام, موقعیت و جایگاه آن است.

آن گونه که امام زین العابدین (ع) این آگاهی و معرفت را ملتمسانه از پروردگارش طلب می کند:

((اللهم صل علی محمد وآل محمد والهمنا معرفه فضله واجلال حرمته...))6خدایا بر محمد و آل او درود فرست و شناخت فضیلت ماه رمضان و بزرگداشت حرمتش را به ما الهام فرما.

شناخت ماه رمضان تعیین کننده نحوه برخورد با آن پی بردن به ماهیت و موقعیت ماه مبارک رمضان و آگاهی از چیستی آن, ضمن آنکه خود نعمتی بزرگ و موهبتی سترگ است, راه گشای کیفیت برخورد و چگونگی رفتار با آن نیز می باشد. در پرتو شناسایی موقعیت و شناخت جایگاه ماه خدا است که انسان مومن هنگام حلول و تشریف فرمایی آن, می تواند استقبال شایسته از آن به عمل آورد. در حقیقت با این شناسایی و شناخت, راه چگونگی برخورد با این ماه و نوع رفتار با آن هموار می گردد. در این باره این گزارش ((انس بن مالک)) شنیدنی است: ((لما حضر شهر رمضان قال النبی (ص): سبحان الله, ماذا تستقبلون وماذا یستقبلکم قالها ثلاث مرات.))7 هنگامی که ماه رمضان فرا می رسید پیامبر (ص) می فرمود: منزه است خدا, بنگرید که به استقبال چه می روید و چه به شما روی میآورد و این جمله را سه بار تکرار فرمود.

در سایه ی این شناخت و شناسایی است که نقش بی بدیل, تاثیر شگرف و آثار و فواید ارجمند آن, هویدا می گردد و تلاش و تقلا ی انسان مومن برای شرف یابی به محضر آن, رعایت وظایف و آداب, بهره مندی از برکات و کوشش برای نگهداری و از دست نرفتن لحظات و ساعت آن را برمی انگیزد. چنانچه در روایت ((ابی مسعود انصاری)) از پیامبر اکرم (ص) می خوانیم: ((لو یعلم العبد ما فی رمضان لود ان یکون رمضان السنه))8 اگر بنده, از آنچه که در ماه رمضان قرار داده شده آگاهی داشت, با تمام وجود دوست می داشت که همه ی سال, ماه رمضان باشد.

شناخت و درک ماه رمضان موجب شکر پروردگار <\/h2>

برخورداری از درک درست از ماه مبارک رمضان, زمینه و موجبات به دست آوردن مواهب و برکات الهی و هدایا و عطایای ربانی در این ماه را فراهم می نماید.

نعمتی بسیار بزرگ و موهبتی بسیار عظیم است که بی تردید هر کس با بهره مندی از آن نیکبختی خود را رقم زده, قله سعادت و ظفرمندی را فتح کرده و مدال پر افتخار رستگاری را نصیب خود می کند. نعمتی که از شدت گرانقدری و ارجمندی نمی توان برای آن قیمت و بهایی تعیین کرد. از این رو سزاوار است, کسی که از این نعمت بزرگ بهره مند گردید خداوند را شکر فراوان و سپاس بسیار گوید; ((لو علمتم ما لکم فی شهر رمضان لزدتم الله تعالی ذکره شکرا))9 اگر آنچه را که در ماه رمضان برای شما قرار داد شده می دانستید فراوان شکر خدا می گذاشتید.

گفت پیغمبر که نفحت های حق اندر این ایام میآرد سبق گوش و هش دارید این اوقات رادر ربایید این چنین نفحات را پیامبر فرمود, بوهای خوش الهی, عنایت و رحمت ها و دم مبارک خداوندی در این ایام بیشتر است و پی درپی میآید. یعنی در تمام اوقات و در همه ساعات نفحات الهی درمی رسد و بر دیگر نفحات سبقت می گیرد. ای کسانی که نفحات الهی را طالب هستید این اوقات را که نفحه حق به شما می رسد با گوش هوش, غنیمت شمرید و این ساعات لطیف و شریف را دریابید.

شناسایی و شناساندن ماه رمضان <\/h2>

به مدد و توفیق الهی این نوشتار بر آن است که به منظور ارایه نگاه صحیح درباره ((چیستی ماه رمضان)), به بررسی و بیان ویژگیها, اوصاف و اسامی آن در آیات, روایات و ادعیه بپردازد. هرچند با توجه به فراوانی این اوصاف وویژگی ها همه آن ها در این مقاله نمی گنجد و ناگزیر به بیان چند ویژگی اکتفا می شود.

ماه مبارک <\/h2>

یکی از اوصاف ماه رمضان که در برخی از روایات و ادعیه بدان تصریح شده است, صفت ((مبارک)) است, اینک تعدادی از آنها را با هم مرور می کنیم:

قال رسول الله (ص): ((قد جائکم شهر رمضان, شهر مبارک, شهر فرض الله علیکم صیامه...))10 رسول خدا (ص) فرمود: ماه رمضان به سوی شما آمد, ماه مبارک, ماهی که خداوند روزه اش را بر شما واجب کرده است...

عن الامام علی (ع) قال: ان رسول الله (ص) خطبنا ذات یوم فقال: ((ایها الناس انه قد اقبل الیکم شهر الله بالبرکه والرحمه والمغفره...))11 از امام علی (ع) روایت شده که فرمود: روزی رسول خدا (ص) چنین فرمود: مردم, ماه خدا همراه با برکت و رحمت و مغفرت به شما روی آورده است...))

عن سلمان الفارسی قال: خطبنا رسول الله (ص) فی آخر یوم شعبان فقال: ((قد اظلکم شهر رمضان شهر مبارک, شهر فیه لیله القدر خیر من الف شهر...))12 در گزارشی از سلمان فارسی آمده است: رسول خدا (ص) در آخرین روز ماه شعبان برای ما سخنرانی کرد و چنین فرمود:

ماه رمضان, ماهی مبارک, ماهی که در آن ماه, شب قدر که از هزار شب برتر است, سایه خود را بر شما گسترده است...

عن رسول الله (ص) انه کان یدعو اول لیله من شهر رمضان: ((الحمد الله الذی اکرمنا به ایها الشهر المبارک...))13 از رسول خدا (ص) روایت شده که آن حضرت همیشه در شب اول ماه رمضان این گونه دعا می خواند: حمد و سپاس خدایی را که ما را به تو ای ماه مبارک کرامت بخشید...

عن الصادق (ع) انه کان یقول فی آخر لیله من شعبان واول لیله من شهر رمضان: ((اللهم ان هذا الشهر المبارک الذی انزلت فیه القرآن وجعلته هدی للناس وبینات من الهدی والفرقان قد حضر...))14 از امام صادق (ع) روایت شده که آن حضرت در آخرین شب ماه شعبان و در نخستین شب ماه رمضان این دعا را می خواند: بارالها! این ماه مبارک را که در آن قرآن, برای راهنمایی مردم, نشانه هدایت و جداکننده حق و باطل فرو فرستاده شد, فرا رسید...

فراوانی اطلاق عنوان ((مبارک)) بر ماه رمضان در متون دینی موجب شده است که این عنوان جزو مشهورترین اوصاف و عناوین این ماه شناخته گردد.

معنی برکت و مبارک <\/h2>

علمای لغت واژه ((برکت)) را به فزونی و رشد15 همراه با ثبات و دوام معنی کرده اند.

در کتاب لسان العرب به نقل از ابن عباس آمده است: ((معنی برکت فراوانی در هرچیز خیر است)).16 راغب اصفهانی نیز آن را به معنای ثبوت و استقرار خیر الهی در چیزی می داند, چنانچه برکه ((چیزی شبیه حوض)) به جایی که آب در آن مجتمع و مستقر می گردد, گفته می شود.17

اما مبارک, به آنچه که در آن خیر فراوان وجود دارد و از او بروز و صدور می یابد اطلاق می گردد. زجاج می گوید: ((مبارک آن چیزی است که از آن خیر فراوان برآید))18 راغب نیز می نویسد:)) به آنچه که خیر و فایده الهی در آن ثبوت و استقرار داشته باشد مبارک گفته می شود)).19

کاربرد واژه برکت و مبارک در قرآن <\/h2>

بنابراین, آنچه که در آن خیر فراوان و نفع و فایده بسیار, ثبات و قرار داشته و از آن صادر گردد, مبارک نامیده می شود. بدین ترتیب عنوان ((با برکت)) و ((مبارک)) در آیات قرآن کریم ودر این موارد بکار رفته است:

1) ذات اقدس الهی که خیر محض و برکت ناب است; ((تباره الله رب العالمین)) (اعراف54/), ((فتباره الله احسن الخالقین)) (مومنون/ 14), ((تباره الذی نزل الفرقان علی عبده...!)) (فرقان/ 1).

2) قرآن کریم; ((وهذا کتاب انزلناه مبارک)) (انعام/ 92), ((وهذا کتاب انزلنا مبارک فاتبعوه...))

(انعام/ 155), ((کتاب انزلناه الیه مبارک لیدبروا آیاته...)) (ص / 29)

3) خانه خدا (کعبه); ((ان اول بیت وضع للناس للذی ببکه مبارکا وهدی للعالمین)).20

4) مسجد الاقصی; ((.. الی المسجد الاقصی الذی بارکنا حوله...))21

5) شب قدر; ((انا انزلناه فی لیله مبارکه...))22

6) پیامبران الهی; ((وجعلنی مبارکا اینما کنت...))23, ((وبارکنا علیه وعلی اسحاق...))24

7) باران; ((ونزلنا من السما ما مبارکا...))25

راز مبارکی ماه رمضان

بی تردید مبارکی و نامبارکی و سودمندی و زیان باری هرچیزی که به انسان منتسب می شود, با حیات آدمی و ابعاد وجودی او رابطه ای تنگاتنگ و گسست ناپذیر داشته و با مصالح و مفاسد حیات و جنبه های مختلف وجود او ارتباط کامل دارد. به همین علت, برای پی بردن به ((مبارکی)) ماه رمضان و برکت زایی آن برای انسان, توجه و تامل در نکات زیر ضروری است:

1ـ حقیقت حیات و گوهر وجود انسان روشن است که آدمی علاوه بر جنبه های مادی و زندگی حیوانی از جنبه های معنوی و زندگی انسانی نیز برخوردار است این جنبه معنوی و انسانی در پرتو اعطای وجودی برتر به او بخشیده شده است.

((.. ثم انشاناه خلقا آخر فتباره الله احسن الخالقین))26 ((فاذا سویته ونفخت فیه من روحی فقعوا له ساجدین))27 این وجود برتر و حقیقت فراتر که اساس هستی و گوهر حیات انسان را تشکیل می دهد همان روح آدمی و جان انسانی است که دیگر موجودات از آن بهره ای ندارند; غیر این جانی که در گاو و خر استآدمی را عقل و جانی دیگر است در صورت نبود این گوهر ارجمند, آدمی ازحیات انسانی تهی شده و در ردیف دیگر حیوانات قرار خواهد گرفت.

2ـ نیازمندیها و موجبات حیات انسانی همان گونه که برای حیات حیوانی و جنبه مادی انسان نیازمندیها و خواسته هایی متناسب با آن وجود دارد و در صورت تامین نشدن و پاسخ ندادن به آنها حفظ و بقای آن ناممکن است, برای حیات انسانی و معنوی نیز نیازها و تمایلاتی وجود دارد که حفظ و بقای آن تنها در پرتو تامین و برآورده کردن آنها امکان پذیر خواهد بود.

پیداست که نیازمندیها و خواسته های این دو جنبه ی وجود و دو بعد حیات انسانی متناسب با تفاوت و اختلاف آنها متفاوت و مختلف خواهد بود; تغذیه, رشد, بالندگی و نشاط بعد حیوانی و جنبه مادی انسان, به امور مادی و تامین خواسته های حیوانی وابسته است و از امور مورد نیاز بعد انسانی بیگانه و بی خبر می باشد; او نداند جز که اصطبل و علف از سعادت غافل است و از شرف اما برای تغذیه, فربهی, شادابی و پرورش بعد انسانی و جنبه معنوی و روحی انسان موجبات و نیازمندیهای دیگری وجود دارد و این گونه نیست که با به دست آوردن عوامل و زمینه های شادابی, فربهی و آسایش تنی, زمینه تنومندی, رشد, نشاط و آرامش جان نیز فراهم گردد.

3ـ هدف و نقش ماه رمضان بنابراین, برای پرورش و رشد و بالندگی جان و تامین خواسته های آن باید به سراغ اموری غیر از عوامل تامین کننده نیازهای تن شتافت. هدف اساسی و نتیجه نهایی و دستاورد اصلی ((روزه)) که برجسته ترین, وظایف مسلمان در ماه مبارک رمضان است, تقوا می باشد.

((یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون))28 ای کسانی که ایمان آورده اید! روزه بر شما نوشته شده; آن گونه که بر آنها که پیش از شما بودند نوشته شد, تا پرهیزکار باشید.

تقوا که همان نگهداری, کنترل و مهار تمایلات حیوانی و خواسته های نفسانی است, یک امر واقعی و عینی می باشد که در سایه ی روزه و روزه داری در وجود انسان محقق می گردد. ماه رمضان با همه آنچه که به همراه دارد (و برجسته ترین آن روزه است), در صدد کنترل انسان و مهار تمایلات تنی و ایجاد و تقویت روحیه ی مقاومت در برابر جاذبه های نفسانی است تا بتواند بعد حقیقی و گوهر اصلی وجود انسان را سرزنده, بالنده, با نشاط و فربه نماید; تا تو تن را چرب و شیرین می دهی گوهر جان را نیابی فربهی 4ـ ارتباط ماه رمضان با حیات حقیقی انسان انسان برای تامین حیات معنوی خود و تقویت, پرورش و فربهی روح خویش به این ماه الهی نیازمند است. گرچه این فریضه الهی مانند دیگر فرایض و تکالیف اسلامی تنها با یک بعد وجود انسان سروکار ندارد و فواید و آثار آن به حیات روحی انسان محدود نمی گردد و ضمن تامین نیازهای روحی و درپی داشتن آثار و نتایج معنوی, بهره ها و برکات مادی و دنیایی را هم برای انسان و جامعه به همراه دارد,29 ولی هدف اصلی ونقش اساسی و تاثیر عمده ماه رمضان به حیات معنوی و روان انسانی مربوط می شود و آدمی برای بالندگی, رشد و چالاکی به امساک, منع و محدودیتی که ماه رمضان برای بعد حیوانی انسان ایجاد می کند نیازمند است, این امساک, هرگز به معنای محرومیت و از دست دادن توانایی ها و گرفتار ضعف و ناتوانی شدن نیست. ((روزه)) برای پیشگیری از محرومیت انسان و ایجاد قدرت کنترل در برابر شهوات نفس و تمایلات تن و برخوردار ساختن جان انسان از گوهرها و کمالات انسانی بسیار لازم و ضروری است. چه بسیار افرادی که با رها نمودن نفس و تن دادن به شهوات آنی و هوس های زودگذر, در حسرت ازدست دادن گوهر انسانیت نشسته و گرفتار اندوهی همیشگی شده اند; ((کم من شهوه ساعه اورثت حزنا طویلا))30 امام علی (ع) فرمود: و چه بسا شهوت یک لحظه که مایه اندوه طولانی گردد.

ماه رمضان یکپارچه خیر و برکت

با به خاطر سپردن نکات چهارگانه ی پیش, اکنون می توان چهره مبارک و سیمای پر خیر و برکت ماه رمضان را مشاهده نمود و به برکت آفرینی آن برای انسان پی برد.

البته این چهره زیبا و سیمای نورانی آنگاه قابل مشاهده است که پرده از دیدگان آدمی برداشته شود و غبار تن, حجاب رخسار زیبای جان نگردد و خواهش های نفسانی, مانع رویت ارتباط میان نیازهای جان آدمی با حقیقت و ماهیت روح پرور ماه رمضان نباشد و نگاه صحیح نسبت به این ماه و رابطه آن با جان انسانی و نیازهای او بدست آید. در این صورت لحظه لحظه این ماه و همه آنچه که به همراه دارد, موجب خیر, برکت و مبارکی برای انسانی است که آن را درک کرده و در آستانش بستر افکنده است. چقدر شنیدنی است این گزارش محمد بن مسلم از امام باقر (ع): ((ان الله تعالی ملائکه موکلین بالصائمین یستغفرون لهم فی کل یوم من شهر رمضان الی آخره وینادون الصائمین کل لیله عند افطارهم: ابشروا عباد الله فقد جعتم قلیلا وستشبعون کثیرا بورکتم و بوره فیکم...))31 خداوند دارای ملائکه ای است که وظیفه آنان استغفار نمودن برای روزه داران در هر روز از ماه رمضان تا پایان این ماه است و در هر شب هنگام افطار به روزه داران بشارت می دهند: ای بندگان خداوند اندکی گرسنگی را چشیدید و بزودی سیر می گردید. شما و آنچه که در شماست مبارک گردید.

[ای خجسته درد و بیماری و تب

ای مبارک درد و بیداری شب رنج گنج آمد که رحمت ها دروست مغز تازه شد چو بخراشید پوست] آری, اگر روح انسان را بشناسیم و نیازهای حقیقی او را بدانیم و رابطه بنده با خدا و راز نیازمندی بشر به ارتباط با عالم ملکوت را به درستی بیابیم نه تنها ماه رمضان راموجب محرومیت و محدودیت نمی دانیم, بلکه آن را موجب توسعه و پیشرفت وجودی و صعود و تکامل انسانی خواهیم دانست.. در این صورت, برای تکامل و تعالی انسان و رسیدن به کوی حق, روزه و ماه رمضان (و اموری که موجب بالندگی و نشاط و قوت جان می گردد) را لازم و ضروری خواهیم شمرد; چنان که در این روایت نبوی آمده است:

((من عرف الله وعظمه, منع فاه من الکلام و بطنه من الطعام وعنی نفسه بالصیام والقیام...))32 کسی که خدا را به درستی شناخته و به عظمت او پی برده باشد, دهان خود را از سخن و شکمش را از غذا بازداشته و رنج روزه و عبادت (نماز و شب زنده داری) را بر خود هموار می کند.

[چون که در معده شود پاکت پلید

قفل نه بر حلق و پنهان کن کلید

یعنی ویژگی معده این است که پاکی ها را به پلیدی تبدیل می کند پس بر حلق خود قفلی بزن و کلیدش را پنهان کن و دائم مراقب شکم خود باش]. با این نگاه و معرفت, انسان مومن هرگز به از دست دادن ماه رمضان راضی نمی شود و در صورت از دست رفتن آن سخت نگران و بسیار آزرده خاطر و ملول می گردد. آن گونه که در زمزمه های عارفانه آن روح آگاه و شیدا در واپسین ساعات ماه مبارک می خوانیم:

((فنحن مودعوه وداع من عز فراقه علینا وغمنا و اوحشنا انصرافه عنا...))33 ما با این ماه خدا حافظی می کنیم, خدا حافظی کسی که جدایی اش برای ما سخت است و این جدایی ما را اندوهگین می کند و با رفتنش تنها می شویم.


پی‏نوشت‏: <\/h2>

1ـ آل عمران, 178.
2ـ متن خطبه مقام معظم رهبری در نماز جمعه تهران در تاریخ 77/10/18 بیستم ماه مبارک رمضان.
3ـ در مقاله ای تحت عنوان ((علی (ع) و کارگزاران ناصالح)) به این شخصیت پرداخته شده است.
4ـ اعراف, 33.
5ـ در این گفتار متن عربی عباراتی که معظم له از غیر معصوم نقل کرده اند حذف و به ترجمه اکتفا شده است.
6ـ صحیفه جامعه سجادیه دعای / 155.
7ـ بحار, ج 93, ص 347.
8ـ بحار, ج 93, ص 346.
9ـ وسایل الشیعه, ج 6, ص 174.
10ـ تهذیب الاحکام, ج 4, ص 152.
11ـ وسایل الشیعه, ج 7, ص 227.
12ـ مستدرک الوسایل, ج 7, ص 429.
13ـ همان, ص 446.
14ـ الاقبال بالاعمال الحسنه (اقبال سید بن طاووس) باب 3 فصل 4.
15ـ لسان العرب, ج 1 و مفردات راغب واژه ((برک)) ومجمع البیان, ج 2, ص 477.
16ـ لسان العرب, ج 1.
17ـ مفردات راغب.
18- لسان العرب, ج 1.
19ـ مفردات راغب.
20ـ آل عمران, 96.
21ـ اسرا, 1.
22ـ دخان, 3.
23ـ مریم, 31.
24ـ صافات, 113.
25ـ ق, 9.
26ـ مومنون, 14.
27ـ حجر, 29.
28ـ بقره, 183.
29ـ واین حقیقیت با مدد و توفیق الهی پس از بیان همه ی ویژگیها و اوصاف ماه مبارک کاملا آشکار خواهد شد.
30ـ کافی ج 2, ص 451.
31ـ وسائل الشیعه, ج 6, ص 176.
32ـ امالی صدوق, ص 249.
33ـ صحیفه جامعه سجادیه, دعا 142 و اقبال سید بن طاووس, باب 34.



برچسب‌ها:

 

یکشنبه 89/5/24

 

ادعیه روزهای ماه مبارک رمضان

نویسنده :

موضوع :

نظر



برچسب‌ها:
 

یکشنبه 89/5/24

 

ماه خدا ؛‌ ماه فرصتها

نویسنده :

موضوع :

نظر

چه فرصت ها که از دست رفت و ماه مبارک رمضان ماه فرصتهاست اولین و شاید آخرین فرصت زندگی

فرصتی برای خانه تکانی جسمانی و روحانی

فرصتی برای بازگشت دوباره به آغوش خداوند

فرصتی برای زیر رو کردن شخصیت پژمرده و درمانده ما آدمها

فرصتی برای گام زدن و اندیشیدن در کوچه باغهای آیات قرآن

فرصتی برای باز کردن گره های اخلاقی و معنوی و عقیدتی

فرصتی برای جستجوی راههای نزدیکتر و مطمئن تری برای رهایی روح و پرواز پیروزی

فرصتی برای ایجاد  شور و نشاط عبادی و روحانی در  مساجد و محافل مذهبی

فرصتی برای تفسیر عمیق  لحظه های ناب و ساعتهای آسمانی نیمه شب

فرصتی برای غبار روبی آیینه زنگار گرفته روح در چشمه سار زلال ملکوت خدا

فرصتی برای اصلاح و تکمیل و باز سازی کتاب تقدیر و خط خطی های  دفتر سرنوشت

فرصتی برای  سیراب کردن جانهای تشنه کام و آبیاری کویر تفیده سرزمین دل

فرصتی برای غبار روبی جان و روان و دمیدن نسیم تازه ای از حیات و روشنی به مسافران خسته دل زمینی

فرصتی برای نگاهی تازه به زندگی و دین و جهان و انسانها

فرصتی برای انس و الفت با زیبای جاودانه با همان رئوف رحیم

فرصتی برای درک قدر زندگی و روز و شب قدر و تفسیر معنای فزت و رب الکعبه

فرصت ها را از دست ندهیم

تصور کنیم که شاید ما را استثنائاً از برزخ به این جهان بازگردانده

و تنها یک ماه فرصت حیات دوباره به ما داده اند

 چه بسیار لحظه هایی که به لحظه های دیگر نرسید

و ساعت عمر و زمان به نهایت رسید

شاید دیگر فرصتی نمانده باشد

شاید این آخرین فرصت باشد

کس چه می داند

فرصت ها را از دست ندهیم

شاید دیگر فرصتی نمانده باشد

شاید این آخرین فرصت باشد

کسی چه می داند



برچسب‌ها:
 

یکشنبه 89/5/24

 

و اما رمضان یعنی چه؟

نویسنده :

موضوع :

نظر

رمضان یعنی چه؟ و آیا ماه رمضان و روزه گرفتن در ادیان گذشته بوده است ؟فرق روزه مسیحیان و یهودیان با مسلمانان چگونه است؟



رمضان نام یکی از ماه های قمری است و معنای لغوی آن سوزانیدن است پیامبر فرمودند نام این ماه رمضان گذاشته شده زیرا گناهان را می سوزاند یکی از نام های خداوند نیز رمضان است . در این ماه قرآن وانجیل و تورات و زبور نازل شده اند و یکی از چهار ماهی است که خداوند جنگ را در آن حرام فرموده (مگر جنبه دفاع داشته باشد).
============
J}در تمام ادیان، عبادت و پرستش جوهرء اصلی دین به شمار می‏رود و در ادیان الهی این مسأله به وضوح دیده می‏شود. منتهی با تفاوت شریعت‏ها، عبادت‏ها نیز شکل خاص به خود می‏گیرد؛ یعنی، در هر دینی مراسم مذاهبی طبق شریعت خود آن دین به جا آورده می‏شود. دراسلام نماز به عربی و با آداب خاص خود خوانده می‏شود. در مسیحیت به زبان و شکل دیگری عبادت می‏شود؛ مثلاً در مسیحیت کاتولیک، ادعیه و نماز به زبان لاتین و گاه بزبان بومی خوانده می‏شود. روزه گرفتن نیز در میان ادیان معمول بوده است. از تورات و انجیل فعلی بر می‏آیدکه روزه، در میان یهود و نصارا وجود داشته و اقوام و ملل دیگر هنگام مواجه شدن با غم و اندوه، روزه می‏گرفته‏اند. در قاموس «کتاب مقدس» آمده است:
«روزه در تمام اوقات در میان هر طایفه و هر ملت و مذهب در موقع اندوه و زحمت غیر مترقبه، معمول بوده است»، (قاموس کتاب مقدس، ص 427، به نقل از تفسیر نمونه، ج 1، ص 633).
از تورات نیز برمی‏آید که موسی(ع) چهل روز روزه داشته است: «هنگام بر آمدنم به کوه لوح‏های سنگی، یعنی، لوح‏های عهدی که خداوند با شما بست؛ بگیرم. آن گاه در کوه چهل روز و چهل شب ماندم؛ نه نان خوردم و نه آب نوشیدم»، (تورات، سفرتثنیه، ف 9، ش 9، به نقل از تفسیر نمونه، ج 1، ص 632).
هم چنین از انجیل لوقا نیز برمی‏آید که حواریون مسیح نیز روزه می‏گرفتند، (انجیل لوقا، ب 5، ش 3533).
قرآن کریم نیز در مورد روزه گرفتن امت‏های پیشین به صراحت می‏فرماید: ... کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم...، (بقره، آیه 183).
بنابراین در ادیان دیگر نیز عبادت خداوند و یک سری مناسک و آیین‏ها مطرح است و نماز و روزه نیز از جمله این آیین‏ها می‏باشد؛ اما انکار و مناسک آنها فرق می‏کند.
برای آگاهی بیشتر در این زمینه ر.ک:
1. تاریخ و کلام مسیحیت، محمدرضا زیبایی نژاد، ص 122.
2. اسلام و عقائد و آراء بشری یا جاهلیت و اسلام، ص 462.
3. تاریخ ادیان و مذاهب جهان، مبلغی آبادانی، ح 2، ص 787.{J
===================
روزه به عنوان یک عمل عبادی در یهودیت رواج دارد؛ ولی تنها در روز «کیپور»؛ یعنی، روزه کفاره، این عمل صورت می‏گیرد. در این روز یهودیان از غروب روز قبل تا شبانگاه این روز، به منظور کفاره گناهان روزه می‏گیرند و از خوردن و آشامیدن، استحمام و کار پرهیز می‏کنند و در کنیسه‏ها به عبادت و استغفار مشغول می‏شوند ===(آشنایی با ادیان بزرگ، حسین توفیقی، تهران، سمت، طه و مرکز جهانی علوم اسلامی، چاپ سوم، زمستان 1379 ش، ص 94.).



برچسب‌ها:
 

یکشنبه 89/5/24

 

پست 1887/علیمی-مناجات

نویسنده :

موضوع :

نظر

هر غلطی کردیم ببخش..
منبع: حمید علیمی
328 کیلوبایت
دانلود کلیپ صوتی
مستقیم یا غیرمستقیم
شادی  روح امام و شهدا صلوات



برچسب‌ها:
 

شنبه 89/5/23

 

<   <<   16   17   18      >
مطالب گذشته
حرف اول ....حرف آخر
اهمیت و مراتب ولایت پذیری
دانلود کتاب پاسخ به شبهات رایج ولایت فقیه
نرم افزار مجموعه ای از کتب استاد مصباح یزدی
شبهات مشروعیت و ادله ولایت فقیه
شبهات مشروعیت و ادله ولایت فقیه
شبهات مشروعیت و ادله ولایت فقیه
شبهات مشروعیت و ادله ولایت فقیه
شبهات مشروعیت و ادله ولایت فقیه
شبهات مشروعیت و ادله ولایت فقیه
قطر، سعودی و طالبان، مثلث تهدید تروریستی در سال 2012
شانعلی استون: درود بر آیت الله خامنهای
[عناوین آرشیوشده]




طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
لینک دوستان


آمار وبلاگ


      POWERED BY SALEHON.IR

تمامی حقوق مطالب و محتوا برای velayatclip محفوظ میباشد || طراح قالب ملودیوس || ویرایش قالب : صالحون