حفظ آثار و شعایر اسلامی و جدی گرفتن محتوای اسلامی
بیانات مقام معظم رهبری :
دو چیز بایستی در کنار هم ، روز به روز قویتر در کشور تحقق پیدا کند :
اول، حفظ آثار و شعایر و ظواهر و نمای اسلامی جامعه است. این، خیلی مهم است. دشمنان سعی می کنند که این حرفها را بمباردمان تبلیغاتی کنند ؛ لیکن گوش به حرف دشمن ندهید. دشمن، دشمن است. ظواهر اسلامی جامعه باید حفظ بشود. این جامعه ، جامعه ی اسلامی نمونه است. زنان باید مواظب باشند . مردان باید مواظب باشند . کسانی که مأموریت دارند، بیشتر باید مواظب باشند . کسانی که در لباس انقلابند - مثل روحانیون و دیگر کسانی که لباسهای وابسته به انقلاب را دارند - بیشتر از دیگران باید مواظب باشند . همه ی آحاد جامعه باید سعی کنند که صورت جامعه را یک صورت اسلامی قرار بدهند.
من همین جا، خلأ اذان در جامعه مان را یادآور بشوم . در این تهران، صدای اذان به گوش انسان نمی رسد. چرا؟ اذان، یک شعار اسلامی است. ما با این که پشت بلندگو، تا دیروقتی از شب، شعر یا قرآن یا نوحه بخوانند و مزاحم همسایه ها بشوند، مخالفیم . با چنین چیزی، مقابله هم می کنیم؛ اما با این که صدای اذان، اول ظهر و مغرب و صبح، بخصوص از حنجره ها خارج بشود، صددرصد موافقیم.
اذان، چیز خیلی خوبی است؛ «حی علی الصلواه»، «حی علی الفلاح»، «الله اکبر». چرا در جامعه اذان نیست؟ اذان با توجه، به دلها امید می دهد . بانگ اذان، دلهای افسرده را روشن می کند .البته در سحرها، برای اذان صبح، از بلندگو استفاده نکنند؛ با حنجره اشکالی ندارد. هر چند وقت بیداری است، اما بلندگو ممکن است اسباب زحمت بشود. همه ی ظواهر جامعه، این طور باشد. مسجدها در وقت نماز، سرشار و مالامال از انسانهای ذاکر و ساجد و راکع باشد.
چشمها، ظواهر را می بینند و پشت چشمها، دلها قرار دارند . خیال نکنید چشمها، شیشه یی هستند که در این جا گذاشته اند. نخیر، پشت چشم، دل و جان و ذهن انسانی است. این چشمها و نیز دلهایی که پشت آنهاست، باید از نشانه های اسلام پر بشوند .
دوم، این است که به موازات آن باید محتواهای اسلامی - یعنی علم - جدی گرفته شود. شما که دانشجو هستید و دیگر کسانی که مشغول تحصیلند، به درس خواندن در محیط دانشگاه، کار عملی و تحقیقی و شکوفا کردن و رشد دادن استعدادها اهمیت بدهید . هر جا که کار و تلاش و اشتغال و بخصوص سازندگی هست - اعم از کارخانه، مزرعه، اداره، بازار و سایر جاهای دیگر - پایه ها و بنیه ها محکم بشود. این، از لحاظ حرکت مردم در جهت روشن کردن چراغ اسلام در این ملک .
شما اگر بتوانید این چراغ را هر چه روشنتر و پرفروغتر بکنید - البته بحمدالله روشن هست، نورش هم دنیا را گرفته، اما پرفروغترش باید بکنیم - این حرکت عظیم اسلامی در دنیا بیشتر خواهد شد. البته نارضایی شیطانها و طاغوتها هم از شما بیشتر خواهد شد؛ بهتر. هر چه از ما ناراضی تر باشند، خدا از ما راضی تر است. هر چه شیطانها از ما دورتر بشوند، فرشتگان به ما نزدیکتر می شوند . هر چه خدا با انسان بیشتر باشد و از انسان راضی تر باشد، موفقیت در کارش بیشتر خواهد شد.
شما خیال می کنید آن ساده لوحهای کم عقل و پرمدعایی که اول انقلاب ، با نام اسلام، با نام این که بیاییم به وسیله ی امریکاییها خودمان را قوی کنیم، می خواستند انقلاب ما را دودستی و با احترام، تحویل امریکا بدهند، اگر - العیاذ بالله - موفق شده بودند و مستشار نظامی امریکایی را در پادگانهای ما حفظ کرده بودند - که داشتند می کردند و اگر ماها نرسیده بودیم، خیلی از این کارها می شد - اگر ارتباط با امریکا را برقرار کرده بودند و ایران را با کمال تواضع و فروتنی، در خدمت امریکا قرار داده بودند، آیا ممکن بود که امروز کشور و انقلاب ما، این همه موفقیت را کسب کند؟ حاشا و کلا.
والله، هر جایی که نشان پای ابرقدرتها و قدرتها باشد، آن جا نشان سیه روزی و بدبختی آن ملت است . شرف ملی و پیشرفت ما و این حرکت عظیم و این نشاط مردمی و این توفیقهای بی شماری که ملت ایران و دولتهای ما بحمدالله تا امروز داشته اند، بر اثر جدایی و بی اعتنایی و اعراض از قدرتهای شیطانی، و نزدیک شدن به خداست و همین، کلید حل مشکلات ماست.
منبع:حدیث ولایت ، جلد چهارم، صص 207-205